Túraklub - FAQ

Q: Nincs autóm - el tudok-e jönni akkor is?
A: Igen, megszervezzük a szállítást. Többnyire egy villamosmegállóban találkozunk és onnan autóval (autókkal) megyünk tovább. Azért is kell előre jelentkezni a túrákra, hogy tudjuk, ki autós, ki utas és előre el tudjuk osztani a helyeket.

Q: Csak magyar kirándulók jöhetnek vagy nem-magyarok is?
A: Szívesen látunk mindenkit, majdnem mindig jön magyarul nem tudó barát vagy társ. Miután ezen a fórumon hirdetjük, a legtöbben persze magyarok és előfordulhat, hogy aki nem tud magyarul, kimarad a beszélgetésből.

Q: Milyen nehezek a túrák?
A: Kinek mi a nehéz. A tempó lassú, de a terep elég nehéz, köves, meredek. Kora tavasszal és és késő ősszel, amikor téli viszonyok vannak még a White Mountains-ban, a Blue Hills-re járunk, ezek rövidebb túrák, nem igazán fárasztóak. Nyáron a White Mountains-ba járunk, akkor 9-órán keresztül is mászunk sokszor, az elég fárasztó, ha lassan megyünk is.

Q: Kell-e különleges felszerelés?
A: Fontos a jó cipő, lehetőleg túrabakancs. Különben csak amit a józan ész diktál: esőköpeny, napolaj, stb. a túrák előtt meg írunk emlékeztetőt.

Q: Mennyibe kerül a részvétel?
A: Ingyen van.

Q: Hányan szoktak résztvenni a túrákon?
A: Változó: 2 és 20 között.

Q: Esőre áll ... akkor is megyünk?
A: Előző nap megnézzük az előrejelzést. Ha arra a vidékre 40% vagy nagyobb esélyt adnak az esőnek, akkor megváltoztatjuk a terveket. Vagy máshova megyünk, ahova jobb időt ígérnek, vagy elhalasztjuk a kirándulást.